Dukano dieta

Dukano dieta: ataka

4.5625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (8 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Piero Dukano dieta pasirodžiusi 2000 metais iki šiol padėjo daugybei žmonių ir yra laikoma viena populiariausių bei efektyviausių dietų pasaulyje. Šį kartą kalbėsime apie pirmąjį dietos etapą, vadinamą puolimu arba ataka.

Pirmasis Dukano dietos etapas galima būtų pavadinti ir lengvu, ir pakankamai sunkiu. Sunkus jis dėl to, kad daug ko negalima, tačiau dėl tos pačios priežasties jis ir lengvas – aiški riba tarp leidžiamų ir draudžiamų maisto produktų. Be to, šio etapo metu greitai pradeda kristi kilogramai, tad tai yra labai smagi dalis.

Atakos etapas yra gana griežtas, jo metu galima valgyti tik baltymus, o kiekvienas nukrypimas nuo meniu yra nedovanotina klaida, galinti sugadinti visą dietą. Gera žinia ta, kad atakos etapas gali trukti ne ilgiau kaip 10 dienų, o grynųjų baltymų kiekis nėra ribojamas, tad alkis tikrai nekamuos. Dukano dietos puolimo etapo trukmė priklauso nuo Jūsų norų. Jei norite numesti vos keletą kilogramų, šis etapas turi trukti vos 2-3 dienas, jei žadate numesti daugiau kaip 10 kg – maksimaliai 5 dienas, siekiant atsikratyti dar tiek pat svorio – atakuokite organizmą iki 10 dienų.

Dukano dietos atakos etapo metu slopinamas alkio jausmas, mažėja apetitas, todėl ir draudžiami bet kokie nukrypimai, nes dėl jų apetitas gali sugrįžti, ar net dar padidėti.

Taigi, grynųjų baltymų dienomis, tai yra atakos etapo metu, galite valgyti veršieną, jautieną, paukštieną (tačiau ne antieną ir ne žąsieną), ypač gerai, jei tai balta, o ne raudona mėsa. Mėsa turėtų būti neapskrudusi, todėl siūloma ruošti garuose, nors galima ir orkaitėje, ant grotelių, keptuvėje (tačiau be riebalų). Taip pat puikiai tinka žuvis ar kitos jūros gėrybės, o pusryčiams vertėtų rinktis kiaušinius (jei sveikata leidžia galima ir daugiau nei 4 trynius per savaitę, kitu atveju trynių kiekį reikėtų riboti iki 3-4, baltymų valgyti neribojant). Pieno produktai yra puikus baltymų šaltinis, todėl siūloma rinktis jų daugiau, tačiau tik liesus. Ypač atidžiai reikėtų rinktis jogurtą, nes lieso jogurto sudėtyje gali būti nemažai cukraus, tad geriausia rinktis natūralius produktus be jokių pagardų.

loading...