Kaip sutikti 2021 metus?

Kaip sutikti 2021 metus?

2021-ieji - Metalinio Jaučio metai. Daugelis tikimės, kad šis laikotarpis bus tikrai sėkmingas. Turbūt žinote prietarą, kuriame teigiama, kad būtent nuo Naujųjų metų sutikimo priklausys artimiausių 12 mėnesių sėkmė, todėl šiai svarbiai metų šventei būtina tinkamai pasiruošti. Taigi, kaip sutikti 2021 metus?

Kaip papuošti namus?

Jei Naujuosius metus sutiksite savo namuose, pakankamai dėmesio skirkite jų puošimui. Kruopščiai išvalykite namus – tai padės pamiršti nesėkmes ir leis versti visiškai naują gyvenimo puslapį (tiesa, tvarkymosi nereikėtų pasilikti paskutinei dienai – tai vertėtų atlikti anksčiau). Duris ir langus papuoškite raudonos spalvos dekoracijomis – tai padės prisišaukti laimę ir klestėjimą. Nors raudonos spalvos dekoracijos turėtų būti pagrindinės, tačiau nepamirškite ir kitų Metalinio Jaučio mėgstamų spalvų – sidabrinės, rožinės ir oranžinės.

Namus papuoškite gėlių vazonėliais ar vazomis, pastatykite dubenį su apelsinais ir mandarinais (tai simbolizuoja laimę), pastatykite padėklą su aštuonių rūšių džiovintais vaisiais. Kalėdinę eglutę patartina pastatyti tokioje vietoje, kurioje ji galėtų aktyvuoti teigiamą energiją.  Kalėdinę eglutę geriausia statyti namų centre, ją patartina puošti sidabrinės, auksinės, raudonos, oranžinės ar geltonos spalvos dekoracijomis.

kaip sutikti 2021 metus jaucio metai

Kokias dovanas įteikti?

Jei  Naujuosius metus švęsite su savo giminaičiais ar bičiuliais, tikėtina, kad sukate galvą, kokias dovanas jiems įteikti. Jautis – labai praktiškas gyvūnas, kuris mėgsta gauti nesunkiai panaudojamas dovanas. Nors esame įpratę Naujųjų metų išvakarėse dovanoti įvairias statulėles ar kitas simbolines dovanas su ateinančių metų simboliu, tačiau sutikdami 2021-uosius atsižvelkite į metų valdovo įpročius.

Tikrai nesuklysite, jei savo artimiesiems įteiksite rašiklį, užrašų knygelę, vizitinių kortelių dėklą, virtuvės indų ar rankšluosčių, ir t.t. Šį sąrašą būtų galima tęsti iki begalybės, todėl tiesiog įvertinkite, kokią dovaną jos gavėjas tikrai naudos.

Kuo pasipuošti?

Naujuosius metus įprasta švęsti pasipuošus, tačiau nepamirškite, kad ateinančių metų valdovas yra labai kuklus ir nemėgsta didelio dėmesio. Būtent todėl rekomenduojama nepersistengti – pasirinkite kuklius, tačiau jums puikiai tinkančius drabužius. Nesuklysite, jei pasirinksite metalo ar žemės atspalvius – tai padės užsitarnauti Metalinio Jaučio palankumą. Rinkdamiesi papuošalus taip pat nereikėtų persistengti: atminkite paprastą taisyklę, kad kartais mažiau yra daugiau.

Kokius valgius ruošti?

Ateinančių metų sėkmę padeda užtikrinti ir pasirinkti valgiai, todėl tam vertėtų skirti pakankamai dėmesio. Senovės Kinijoje šventinių patiekalų ruošimas turėjo ypatingai didelę reikšmę: patiekiant žuvies patiekalus tarsi pagal nutylėjimą buvo linkima sočių metų, ruošiant patiekalus su česnaku linkima amžinybės, o mėsos kukulių patiekimas reiškė susivienijimą.

Be pagrindinio patiekalo, įprasta patiekti ir įvairių užkandžių, kuriems taip pat vertėtų skirti pakankamai dėmesio. Puikiu pasirinkimu gali būti oranžinės spalvos vaisiai ir daržovės, granatai, kurie simbolizuoja vaisingumą ir padeda atbaidyti dvasias, riešutai, sėklos, ir t.t. Taip pat nesuklysite pasirinkdami raudonos, žalios ar aukso spalvos maisto produktus, kurie ne tik papuoš stalą, bet taip pat padės prisišaukti sėkmę.

Naujametinės salotos “Eglutė”

Ingredientai: virta vištienos filė – 1 vnt.; kietai virti kiaušiniai – 3 vnt.; svogūnas – 300 g; pievagrybiai – 400 g; aliejus – 3 valgomieji šaukštai; majonezas – 200 ml; konservuoti kukurūzai – 0,5 indelio; fermentinis sūris – 100 g; krapai – 2 pundeliai; druska; pipirai; granato sėklos eglutės papuošimui.

Na o šiame video galite matyti, kaip jas paruošti ir patiekti:

Ar 2021 metus sutikti triukšmingai?

Nors esame įpratę Naujuosius metus sutikti dideliame šurmulyje, tačiau Metalinis Jautis mėgsta tylą. Būtent todėl 2021 metus geriausia sutikti kelių artimiausių žmonių apsuptyje. Nesisielokite, jei ne visi jums brangūs žmonės bus šalia – juos galėsite apkabinti mintyse. Šiuolaikinės technologijos leidžia palaikyti ryšį net ir esant itin dideliam atstumui, taigi, tikrai turėsite galimybę pačius brangiausius žmones pasveikinti žinute ar video skambučiu. Kinijoje yra įprasta sutinkant Naujuosius metus šaudyti fejerverkus – mūsų šalyje ši tradicija taip pat yra gaji. Vis dėlto, ne visada yra susimąstoma, kokia yra fejerverkų reikšmė – iš tiesų jais siekiama atbaidyti piktąsias dvasias. Jei senuosius metus nuspręsite išlydėti iššaudami fejerverkus, nepamirškite laikytis saugumo taisyklių.

Išreikškite pagarbą protėviams

Senais laikais svarbiausiu Naujųjų metų išvakarių ritualu buvo laikomas pagarbos atidavimas protėviams. Nors šiandien ši tradicija jau yra primiršta, tačiau būtent šis ritualas leidžia užtikrinti šeimos gerovę. Susėskite aplink  krosnį ar žvakę, ir pagerbkite savo protėvius tylos minute. Siųskite geras mintis tiems žmonėms, kurie negali būti šalia.

Ko dar reikėtų nepamiršti?

Ruošiantis Naujųjų metų šventei vertėtų nepamiršti sumokėti skolas, ir taip pat šiuo laikotarpiu geriausia neskolinti pinigų kitiems. Nereikėtų keiktis ar pasiduoti blogoms mintis, nes priešingu atveju nauji prasidėsiantys metai gali būti pernelyg sunkūs. Nors Naujųjų metų išvakarėse neretai pasiduodama pagundai aptarti praėjusius metus, tačiau geriausia žvelgti į priekį, ir praėjusių metų nė neminėti. Kinijoje yra įprasta sutinkant Naujus metus atidaryti langus į duris – šiuo gestu išlydimi praėję metai ir pasitinkami nauji.

2021 metai bus labai emocingi ir kupini naujų atradimų, todėl tam vertėtų iš anksto pasruošti. Praėję metai daugumai mūsų nebuvo lengvi, tačiau dabar tikrai netinkamas metas žvalgytis į praeitį – pasiruoškite visiškai naujam gyvenimo etapui, kuris jums yra paruošęs daugybę malonių staigmenų!

Jaukių ir linksmų švenčių mielieji!

PatarimuPasaulis.lt

Rekomenduojami video

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.