Praktiški patarimai kaip pasirinkti kokybišką tvorą

Tvoros

Tvora ir joje įmontuoti vartai yra neatsiejami nuo žemės sklypo, kuriam reikalingas žymėjimas bei saugumo užtikrinimas. Tvorų gali būti įvairių rūšių, pagamintų iš metalo, aliuminio, tinklo, termiškai apdorotos medienos, segmentinės tvoros, skardinės ir pan. Renkantis aptvėrimo sprendimą ir nesant tikriems, kokia tvora geriausiai atitiktų lūkesčius ir suteiktų privatumą, saugumą, galima kreiptis į Tvora, UAB dirbančius specialistus, kurie pateiks įvairios naudingos informacijos apie skirtingus tvorų tipus, jų privalumus bei skirtumus. Tam, kad būtų pasirinkta kokybiška tvora, rekomenduojama atsižvelgti į patarimus, kurie padės lengviau priimti sprendimą. Remiantis specialistų rekomendacijomis, pirmiausia dera nuspręsti, kokios paskirties tvorą norima montuoti: ar ši reikalinga tik teritorijos žymėjimui, ar jau minėtiems aspektams – privatumui ir saugumui užtikrinti.

Jeigu tvora reikalinga tik teritorijos žymėjimui, dažniausiai renkamasi tinklines tvoras. Per jas pašaliniams prasibrauti yra ganėtinai sunku, šios laikomos ilgaamžėmis, o taip pat jų kaina nėra didelė. Kadangi tinklinė tvora privatumą saugo ne taip efektyviai kaip, pavyzdžiui, iš metalo ar termiškai apdorotos medienos pagamintos tvoros, tokio tipo aptvėrimo sprendimas rečiau matomas privačiuose žemės sklypuose, kuriuose gyvena šeimos, ar aplink komercinės paskirties pastatus. Tinklinėmis tvoromis dažniausiai aptveriami dideli plotai kaip sportinės aikštelės, specialios paskirties sklypai ir pan. Siekiant aptverti privataus žemės sklypo teritoriją, kurioje pastatytame name gyvena šeimos, specialistai pataria nuspręsti, kokio aukščio, tipo (uždara, atvira) tvora reikalinga, norima montuoti ilgaamžę ar laikiną tvorą, kokio stiliaus ji turi būti – klasikinio, modernaus ir pan., ar tvorą derinti prie gyvenamojo namo, sodybos stiliaus ir pan. Atsakius į minėtus klausimus tampa kur kas paprasčiau išsirinkti, kokio tipo, kainos ir kokybės santykio tvoros bus ieškoma pirkimui.

Tiek tvoros aukštis, tiek jos stilius yra individualūs sprendimai, kuriuos turi priimti sklypo savininkai. Tačiau dera paminėti, jog norint montuoti aukštesnę negu 2 metrų tvorą, prireikia specialių leidimų. Jeigu nuosavas sklypas ribojasi su kaimynų ir norima statyti 2 metrų ar aukštesnę tvorą, reikalingas raštiškas kaimynų sutikimas, o taip pat turint sklypą nacionalinio paveldo objektų sąraše gali prireikti gauti leidimą iš miestelio savivaldos ar kitų atsakingų asmenų kaip vietos architektai. Taip pat pastebima tendencija, jog šeimos dažnai renkasi tvoras, nereikalaujančias ypatingos priežiūros ir atsparias oro sąlygoms kaip karštis, šaltis, lietus, vėjas, sniegas. Pasirenkant tam tikrus tvorų tipus gali prireikti jas nuvalyti, tačiau renkantis tvorą, pavyzdžiui, sodybos namo teritorijai aptverti, kurioje daugiausia laiko yra praleidžiama vasaros sezonu, vis dažniau svarstoma apie mažai priežiūros reikalaujančią tvorą.

Dar vienas svarbus aspektas, galintis nulemti sprendimą, kokią tvorą pasirinkti, yra kainos ir kokybės santykis. Kokybiškos, ilgaamžės tvoros be jokios abejonės kainuoja brangiau, tačiau jomis nereikia ypatingai rūpintis, o ir po kelių dešimtmečių tokios tvoros nereikės keisti nauja. Mobilios, ypač lengvai montuojamos tvoros yra skirtos laikinam aptvėrimui, todėl siekiant kokybiško ir ilgaamžio aptvėrimo sprendimo, specialistai nerekomenduoja taupyti. Taip pat patariama tvorą kartu su joje įmontuotais vartais derinti prie sklype esančio pastato. Pavyzdžiui, aptveriant klasikinio stiliaus medinę sodybą rinktis kokybišką termiškai apdorotos medienos tvorą, o gyvenant moderniame, netradicinius sprendimus turinčiame name, rinktis tokio paties stiliaus tvorą su ornamentais ar be jų. Taigi, atsižvelgiant į minėtus kriterijus, tvoros paskirtį, medžiagas, iš kurių ši yra pagaminta, tvoros pasirinkimas netampa sudėtingu sprendimu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.