Kava Bellarm Espresso

Pasižvalgykime po kavos lentynas: ką kiekvienam vertėtų žinoti apie šį produktą?

Daugelis iš mūsų sunkiai įsivaizduotų kasdienybę be kavos – su jos puodeliu pradedame kone kiekvieną rytą, be jos neapsieina ir susitikimai su draugais ar kolegomis. Kava mums tapusi ne tik energijos šaltiniu, bet ir geriausių akimirkų palydovu. Vis tik, ne kiekvienas žino, kaip nepasiklysti tarp plataus asortimento ir išsirinkti ją skanią ir kokybišką. Todėl kavos ekspertai kviečia kartu peržvelgti kavos lentynas ir išsirinkti kiekvieno individualiam skoniui labiausiai įtinkantį produktą.

Teisingiausio būdo ruošti kavą nėra

Prekybos vietose kavą galime rinktis iš keturių jos formų: skrudintų kavos pupelių, maltos ar tirpios kavų bei kavos gėrimų. Į klausimus, kurią kavą geriausia rinktis ir kaip ją gaminti – vieno ir paties teisingiausio atsakymo nėra. „Lidl Lietuva“ pirkimų skyriaus vadovas Laurynas Jankevičius teigia, kad skirtingose šalyse žmonės paprasčiausiai įpratę skirtingai ruošti kavą.

„Vokiečiai dažniausiai vartoja filtruotą kavą, prancūzai ją ruošia nuspaudžiamuose kavinukuose, italai garsėja, kaip espreso mylėtojai, Lenkijoje itin populiari tirpioji kava. Tuo metu lietuviai įpratę gaminti taip vadinamos turkiškos kavos atmainą, kai maltos skrudintos pupelės užplikomos karštu vandeniu“, - pastebėjimais dalijasi L. Jankevičius. 

Arabika ar robusta?

Viena geriausių baristų Lietuvoje, kavos ruošimo čempionatų dalyvė Paulina Palaikytė atkreipia dėmesį, kad ant kavos pakelio galime rasti pupelių rūšį, jų skrudinimo datą ir stiprumą, kilmės šalį bei siūlomą kavos ruošimo būdą – ši informacija gali padėti išsirinkti sau labiausiai patinkančią kavą.

Taigi pirmiausia, kavos ruošimo ekspertė ragina atkreipti dėmesį į kavos pupelių rūšį. Nors šių pasaulyje yra daugiau nei 60, pačios populiariausios ir labiausiai vertinamos yra arabikos ir robustos pupelės.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 balsas)
loading...