Pripučiamos palapinės: kokių formų būna ir kam jos tinkamos?

Pripučiamos palapinės

Šiltasis metų laikas – spalvingas ne tik gamtos stebuklais, bet ir išskirtiniais renginiais, kurie užpildo bene kiekvieną laisvą savaitgalį. Todėl kalendoriuje marga įvairiausių renginių: festivalių, mugių, miesto ar darbovietės švenčių ir kitų renginių datos. Šventės po atviru dangumi – neatsiejama šiltojo sezono dalis. Todėl švenčių organizatoriai, norintys suplanuoti išskirtinį renginį, renkasi neįprastas vietas, esančias arčiau gamtos. Žinoma, suorganizuoti šventę lauke gali būti tikras iššūkis. Pirmiausia dėl oro, kurį vasarą sunku nuspėti. Kad šventės svečiai neliktų permirkę nuo lietaus, o dekoracijų nesugadintų stiprūs vėjo gūsiai, svarbu pasirūpinti stogu virš galvos. Todėl švenčių organizatoriai labai dažnai renkasi pripučiamas palapines, kurios puikiai tinka kiekvienai šventei lauke, nes šių paviljonų pasirinkimas ir pritaikomumas yra tikrai platus.

palapiniu nuoma renginiams

Nuotraukos šaltinis: unsplash.com

Pripučiamos palapinės: nuo gamtos objektų iki geometrinių figūrų formų

Vienas iš pagrindinių palapinių skirtumų yra jų forma. Būtent pagal ją šventės organizatoriai renkasi palapines. Vienos formos labiau tinka darbovietės šventėms, kitos – miestų renginiams ar festivaliams, trečios – mugėms ar stovykloms. Taip pat forma lemia ir palapinės dydį, vadinasi, ir šventės dalyvių skaičių. Be to, forma turi įtakos ir šventės tematikai ar idėjai. Šiandien tiekėjai siūlo įvairių formų palapines: nuo įvairių gamtos objektų (augalų ar gyvūnų) arba geometrinių figūrų formų. Kad išrinkti palapinę būtų lengviau, toliau aptariama palapinės formų specifikacija.

  • Flower – gamtos įkvėptas dizainas, kaip iš pavadinimo galima suprasti, primenantis gėlės žiedą. Ši išskirtinė forma (kiekvienas žiedlapis yra atskira palapinės struktūros dalis) tikrai sukuria įsimintą šventės aplinką. Būtent asimetrinė forma palapinės viduje užtikrina visada gaivų orą. Dėl atskirų, pripučiamų konstrukcijos dalių Flower modelio palapinė užtikrina didelę šventės erdvę ir maksimalią apsaugą nuo vėjo. Be to, tai vienintelė rinkoje Flower formos palapinė su pripučiamais skydeliais. Šios formos palapinė puikiai tinka dideliems, moderniems renginiams, pasižymintiems originaliu skoniu ir unikaliu dekoru. Kaip ir gėlės gali būti įvairių spalvų, taip ir šio modelio palapinių koloritas – įvairius. Lengvai išsinuomosite baltą, juodą, pilką, smėlio, bordo, žalią, geltoną ar šviesiai pilką. Be to, šią palapinę galima pastatyti ant įvairių paviršių. Suskleidžiama centrinė koja leidžia reguliuoti palapinės aukštį, o centrinis latakas apsaugo nuo lietaus, kuris suteka į žemę. Išsinuomoję šio tipo palapinę, galėsite pasirinkti norimą komplektaciją – palapinėje galėsite sudėti grindis, prijungti ar nuimti sienas ir papildomą stogelį ar instaliuoti apšvietimą.

  • Dar vienas gamtos įkvėptas palapinės modelis yra Voriukas. Nors tikrieji, gamtoje sutinkami vorai turi aštuonias kojas – palapinė Voriukas gali turėti keturias, penkias ar šešias. Šios kupolo formos palapinės gali būti papildomai apipavidalintos pasirinkta spauda. Todėl šios palapinės puikiai tiks įvairiems renginiams ar festivaliams ne tik pagal paskirtį, bet ir kaip puiki reklamos priemonė. Palapinės Voriukas gali būti įvairių spalvų: nuo pagrindinių juodos, pilkos ar baltos iki ryškių Lietuvos vėliavos spalvų: raudonos, geltonos ar žalios. Priklausomai nuo kojų skaičiaus skiriasi ir palapinės dydis – šešių kojų – didžiausia, o keturių – mažiausia. Šios palapinės pagamintos iš kokybiškos medžiagos, todėl yra tvirtos ir patikimos. Užtraukiamas stogas leidžia apsisaugoti nuo lietaus, o kai nelyja, mėgautis saulės šviesa. Dar vienas sumanus gamintojų sprendimas – nuimamos sienos: kai nuimsite sienas, palapinė vizualiai atrodys didesnės, o jas uždėję – apsisaugosite nuo lietaus ar vėjo.

pripuciama palapine voriukas

Pripučiama palapinė voriukas. Nuotraukos teisės: Palapinių Magnatai

  • Dar viena panašaus modelio pripučiama palapinė yra Axion Spider. Tai didelė, šešiakampės formos, kupolo pavidalo palapinė, kurią sudaro unikalių, sandarių Axion sistemų derinys. Dėl pripučiamų konstrukcijos elementų Spider palapinė yra erdvi, talpinanti žymiai daugiau žmonių nei keturių kojų palapinė Voriukas, be to, ji užtikrina puikią apsaugą nuo vėjo gūsių. Spider idealiai tinka ir komerciniams renginiams, ir privačioms šventėms, kuriose nesvetimas modernus dizainas. Prie šios palapinės galėsite lengvai pritvirtinti skirtingus firminius stogus bei sienas su viena konstrukcija ir kitas dalis. Pripučiama palapinė Axion Spider pagaminta iš tvirto, bet lengvo poliesterio audinio, todėl jos nepajudins net stipriausias vėjo šuoras. Pastatyti šią palapinę nebus sunku naudojant patentuotą Axion pripūtimo sistemą, kuri kontroliuoja oro srautą. Visą palapinę galima lengvai supakuoti į originalų vežimėlį, kuris puikiai telpa į bet kurį lengvąjį automobilį.

  • Kitos pripučiamų palapinių formos primena įvairias geometrines figūras. Viena iš jų – Hexa. Tai šešiakampė palapinė, sumanyta norint pasiūlyti didesnę erdvę tiems, kurie nenori jungti dviejų palapinių. Būtent ši palapinė tiks didesniems renginiams: diskusijoms ar miesto šventėms. Prie Hexa palapinės taip pat galima pritvirtinti skirtingus firminius stogus bei sienas su viena konstrukcija. Taip pat ji turi horizontalias sijas, kurios užtikrina geresnį šoninį stabilumą. Ši palapinė pagaminta iš tvirto, kokybiško ir lengvo poliesterio audinio, todėl ją nebus sunku pastatyti.

  • Jau pavadinimas išduoda, kad palapinė Six yra šešiakampė, kupolo formos. Šios palapinės pranašumas yra unikalus dizainas ir proporcijos, kurios padidina šventės erdvę ir suteikia daugiau vietos reklamai. Šešios kojos užtikrina stabilumą, todėl būsite tikri, kad palapinės nenupūs net audra. Ši palapinė gali būti naudojama kaip poilsio zona, reklaminis stendas ar pasisveikinimo erdvė. Six palapinė lengvai tilps į lengvojo automobilio bagažinę. Ši palapinė užtikrins eleganciją, saugumą ir patogumą jūsų šventėje.

pripuciama palapine Six

Pripučiama palapinė Six. Nuotraukos teisės: Palapinių Magnatai

  • Lite ir Square palapinės sudarytos iš keturių, o Tripod modelis iš trijų pripučiamų kojų konstrukcijos, ant kurios lengvai uždedamas stogas bei sienos. Šios palapinės gali būti su bet kokia pasirinkta reklamine spauda ir spalvų gama. Palapinės pagamintos iš stipraus, bet lengvo poliesterio audinio, naudojant sumanią pripūtimo sistemą, kuri kontroliuoja oro srautą pasitelkiant centrinę vožtuvų sistemą. Šias palapines lengvai supakuosite ir sutalpinsite į bet kurį lengvąjį automobilį. Lite, Square ir Tripod palapinės labiausiai tiktų mažiems renginiams: mugėms ar varžyboms, taip pat komerciniams renginiams.

Pripučiamos palapinės – puiki išeitis, norintiems surengti bet kokį renginį gamtoje po atviru dangumi. Šios palapinės puikus pasirinkimas šventėms, nes jas lengva pastatyti, jos puikiai apsaugo nuo lietaus ar vėjo, pripučiamas palapines galima statyti ant įvairių paviršių (žemės, asfalto ar kt.), jas lengva transportuoti, be to, tai puiki reklaminė erdvė ir išskirtinė vieta šventei.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.