Amžina dvikova: Android ar iOS telefonas?

Mobilus telefonas

Naujo telefono paieškos, neretai, tampa tikru galvos skausmu. Kaip rasti ir pasirinkti geriausią, tinkamiausią telefoną, kai ši rinka yra pilna įvairiausių, skirtingų įrenginių? Dažniausiai, pirmuoju klausimu pasirinkimo procese tampa operacinė sistema. Iš esmės - išmanieji telefonai dabar naudoja vieną iš dviejų operacinių sistemų - „Android“ arba „ iOS“. Na, o renkantis naują modelį dažnai rekomenduojama rinktis tą, kuris naudoja tokią operacinę sistemą kaip ir dabartinis įrenginys. Tokiu būdu, nepakis ne tik naudotojo sąsają, bet ir turėsite prieigą prie tų pačių programėlių, lengvai persikelsite duomenis iš seno įrenginio į naują. Tačiau, jei galvojate visiškai pakeisti įrenginį, verta prieš įsigijimą gerai apsvarstyti tiek vienos, tiek kitos operacinės sistemos ir ją naudojančių telefonų savybes. Apie jas plačiau - šiame straipsnyje. 

Kodėl verta rinktis iOS?

„iOS“ operacinę sistemą naudoja „Apple“ gaminami „iPhone“ telefonai. Tai vieni iš populiariausių ir plačiausiai pasaulyje naudojamų išmaniųjų telefonų. Na, o jų operacinė sistema pasižymi tam tikrais privalumais, kurie ir garantuoja šių telefonų populiarumą. 

Pirmiausia, „iOS“ operacinė sistema garantuoja nuolatinius, reguliarius atnaujinimus. „Apple“ suteikia operacinės sistemos atnaujinimus visiems naujai išleistiems modeliams net 5-6 metus į ateitį. Tai reiškia, kad pasirinkdami „iPhone“ telefoną galėsite džiaugtis naujomis ypatybėmis ar atnaujinta naudotojo sąsaja, net praėjus keliems metams po telefono įsigijimo. Taip telefoną pasiekia naujos saugumo, kamerų ypatybės. Nors seni modeliai gali ir nepalaikyti visų naujinių suteikiamų funkcijų, jie vis vien yra atnaujinami. Tuo tarpu, Android OS sistemą naudojantys išmanieji telefonai tikrai ne visi yra taip dažnai ir reguliariai atnaujinami. 

Dar vienas privalumas, kuriuo pasižymi „Apple“ telefonai - vertė. Bėgant metams, šių telefonų vertė mažai kinta. Tai reiškia, kad net po ilgo naudojimo savo seną „iPhone“ telefoną galėsite parduoti už aukštą kainą. Taip yra todėl, kad šie telefonai palaiko pastovius operacinės sistemos naujinius, o ir garsus prekės ženklo vardas tam tikrai turi įtakos. 

Programėlių pasirinkimas - dar vienas aspektas, kuriuo „Android“ ir „iOS“ operacinės sistemos skiriasi. Teigiama, kad didesnį programėlių, aplikacijų pasirinkimą suteikia „Apple“. Dažniausiai, programėlės ir žaidimai pirmiausia yra sukuriami „iOS“ operacinei sistemai, o taip pat, pasižymi aukštesne kokybe. Taip pat, „iOS“ suteikia platesnį profesionalaus lygio programėlių pasirinkimą, skirtą garso, vaizdo įrašų ar nuotraukų redagavimui. 

Daugiau saugumo ir privatumo - privalumas, kurį tikrai suteikia „iPhone“ telefonai. „Apple“ „iPhone“ telefonai yra laikomi vienais saugiausių. Dėka operacinės sistemos, šie telefonai geba efektyviai apsaugoti jūsų asmeninius duomenis. Operacinė sistema yra nuolat naujinama ir tobulinama, kad būtų pasiekti aukščiausio lygio saugos standartai. Na, o visų šių, aptartų aspektų visuma ir padaro „iPhone“ telefonus tokiais populiariais ir mėgiamais visame pasaulyje. 

Kokiais privalumais pasižymi Android telefonai?

Nors „iPhone“ telefonai, naudojantys „iOS“ operacinę sistemą yra vieni iš populiariausių, tai visiškai nereiškia, kad „Android“ OS naudojantys įrenginiai nėra geri ar verti dėmesio. „Android“ telefonai yra nuostabūs tuo, kad juos gamina daugybė skirtingų gamintų, o ne vienas prekės ženklas. Tai suteikia galimybę kiekvienam rasti ir pasirinkti sau tinkamiausią, patogiausio dydžio, formos telefoną. Be to, „Android“ telefonai pasižymi ir kur kas įvairesniu kainų spektru. Galima rasti tiek brangių, tiek biudžetinių modelių. 

Naudinga paminėti, kad „Android“ telefonai yra aprūpinti platesniu specifikacijų pasirinkimu. Galima rinktis skirtingus procesorius, ekranus, kameras ir net formas suteikiančius telefonus. Dažnas „Android“ telefonas dar naudoja ir ausinių jungtį, o praktiškai visi modeliai palaiko tą pačią įkrovimo jungtį. Na, o tai garantuoja tikrai kur kas daugiau patogumo.

Be to, „Android“ operacinę sistemą naudojančius telefonus kur kas lengviau valdyti ir keisti. Jie leidžia naudoti skirtingas klaviatūras, keisti tai, kaip atrodo programų piktogramos, naudoti įvairius, papildomus  įrankius ant pagrindinio ekrano. Galiausiai, „Android“ telefonai suteikia ir kur kas daugiau atminties talpos pasirinkimų. Galima rinktis ne  tik skirtinga vidine atmintimi papildytus modelius, bet ir rasti tokių telefonų, kurie vis dar palaiko atminties korteles ir suteikia galimybę praplėsti atminties talpą. 

Skirtingiems žmonėms reikalingi skirtingi dalykai. Tad, ir skirtingi išmanieji telefonai pasižymi skirtingomis ypatybėmis, tinkamomis skirtingiems poreikiams. Vieno teisingo pasirinkimo tikrai nėra. Vieni ištikimai perka tik „Apple“ telefonus, o kiti nebijo jų pakeisti Android gaminiais, ar atvirkščiai. Na, o jei kaip tik šiuo metu ieškote gero, patikimo išmanaus telefono, platų „Android“, o taip pat ir „Apple“ įrenginių pasirinkimą tikrai rasite Varle.lt svetainėje. Čia visada žemos kainos!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Draudžiama PatarimuPasaulis.lt skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.