Stalo serviravimas

Stalo serviravimas: ką reikėtų žinoti?

Ant stalo taip pat puikiai atrodo žvakės. Saikingas jų kiekis suteiks jaukumo, skatins bendravimą. Žvakių kiekis, forma, spalva ir kitos detalės priklauso nuo stalo dydžio, progos, žmonių kiekio ar net dedamų patiekalų. Visgi nesiūloma naudoti kvapiųjų žvakių, nes jos slopina apetitą, užgožia maisto produktų kvapą, o kartais gali nemenkai erzinti. Žvakių spalvą siūloma derinti su servetėlėmis (dažniausiai renkamasi tokia pati spalva), o aukštis neturėtų būti didesnis nei stalo centre esančios puokštės.

Dar vienas būdas sužavėti svečius, ne tik stalo serviravimas bei papuošimai, bet ir maisto puošyba. Patiekalus apipavidalinus daržovėmis ir garnyru taip, kad jie sudarytų kokį nors paveikslėlį ar atkartotų kokį nors raštą, svečiai tikrai tai pastebės ir įvertins. Žinoma, tai atima nemažai laiko, tačiau jei galite sau tai leisti, turite įgūdžių – rekomenduojama.

Tinkamai paserviruotas stalas, skanūs patiekalai ir maloni kompanija garantuos puikiai praleistą vakarą, tinkamą šeimininkės įvertinimą ir pripažinimą. Jei to siekiate – aukščiau minėtos taisyklės Jums tikrai padės, tačiau nebijokite šiek tiek pafantazuoti, pridėti kažko savito.

Griežtai draudžiama PatarimuPasaulis.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur be raštiško sutikimo, o jeigu sutikimas gautas, būtina nurodyti PatarimuPasaulis.lt šaltinį su aktyvia nuoroda į jį.

 

 

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto