Cukrus

Ar bloga cukraus reputacija – tikrai pelnyta?

Cukrus ir buitis

* Išvalyti žolės dėmes kartais tikrai sudėtinga. Ar žinojote, kad čia gali padėti cukrus? Sumaišykite cukrų su vandeniu ir užtepkite ant dėmės. Palaikykite 1-2 valandas, ir skalbkite drabužius skalbyklėje.

* Karštu gėrimu nusiplikėte liežuvį? Sučiulpkite gabalėlį cukraus.

* Duona ar batonas pernelyg greitai sudžiūvą? Įdėkite į duoninę gabalėlį cukraus.

* Apsaugokite augalus nuo apvaliųjų kirmėlių (nematodų): jei pastebite, kad suprastėjo augalo šaknys, įkaskite į žemę saujelę cukraus.

Kokį cukrų kam naudoti?

* Baltasis cukrus (smulkūs balti kristalai)  gali būti naudojami saldinti kavą ar arbatą bei maisto gamyboje. Kepiniams geriausiai tinka smulkus cukrus, nes jis greičiau ištirpsta.

* Miltelinis cukrus – tai maltas baltasis cukrus. Labiausiai tinka kepiniams.

* Gabalinis cukrus išgaunamas laikant cukrų garuose, o vėliau formuojamas ir presuojamas. Gabalinis cukrus dažniausiai naudojamas saldinti gėrimus.

* Perlinis cukrus geriausiai tinka ruošti desertus.

* Cukraus kristalai išgaunami iš cukraus tirpalo. Dažniausiai cukraus kristalai naudojami saldinti gėrimus.

* Demerara cukrus  – kieti rusvi kristalai. Pavadinimas kilęs iš upės, kuri teka Gajanoje (Pietų Amerikoje). Tai  – natūralus nerafinuotas cukrus, tinkantis įvairiems desertams ir kepiniams.

* Muskavodo cukrus dažnai naudojamas gardinti kepinius ir karštą vyną. Pavadinimas kilo iš ispaniško žodžio „nerafinuotas“.

* Turbinado cukrus yra iš dalies rafinuotas, naudojamas desertams ir kepiniams.

* Organinis cukrus yra ekologiškas, pagamintas iš cukranendrių. Jis yra sertifikuotas, gaminamas laikantis nustatytų reikalavimų: nenaudojant cheminių trąšų ir tausojant aplinką. Organinis cukrus naudojamas kaip ir bet kuris kitas cukrus.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 balsai (-ų))