Morkų sultys

Morkų sultys – sveikatos ir jaunystės šaltinis

Morka – viena naudingiausių Lietuvoje auginamų daržovių, turtingiausias vitamino A šaltinis. Svarbiausia morkose esanti medžiaga - beta karotinas, kuris patekęs į žmogaus organizmą virsta vitaminu A. Taip pat morkose gausu B grupės vitaminų, vitaminų C, D ir E, kalio, kalcio bei kitų mineralinių medžiagų.

Nenuostabu, kad susirūpinusios sveika gyvensena, ar užkluptos sveikatos problemų, dažniausiai prisimename morkų sultis.

Taigi, kuo naudingos morkų sultys?

Morkų sultys:

* gerina regėjimą, todėl jas patariama gerti sergant trumparegyste, vištakumu, augant ant vokų miežiui;

* stiprina imunitetą, didina organizmo atsparumą infekcijoms;

* stiprina nervų sistemą, suteikia žvalumo ir energijos;

* mažina cholesterolio kiekį kraujyje;

* normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina apetitą;

*mažina skrandžio sulčių rūgštingumą;

* lygina ir švelnina odą, gerina plaukų ir nagų struktūrą;

* mažina riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 balsai (-ų))
loading...