Argano aliejus

Argano aliejus natūraliam grožiui

Argano medis (lot. Argania spinosa) auga tik pietvakarių Maroke ir niekur kitur pasaulyje šie medžiai neaptinkami. Iš Argano medžio vaisių branduolių išgaunamas argano aliejus yra vienas brangiausių ir rečiausių augalinės kilmės aliejų pasaulyje, dar vadinamas „Baltuoju Maroko auksu“. Aliejaus gamyba užsiima vietos moterų kooperatyvai ir pramonės fabrikai. Argano aliejus plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje, maistui ir gydomosioms procedūroms.

Argano aliejuje yra apie 80 proc. pagrindinių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, gausu antioksidantų, karotenoidų, ypač didelis kiekis vitamino E. Argano aliejus pasižymi antioksidacinėmis, antibakterinėmis bei odą regeneruojančiomis savybėmis. Jis puikiai drėkina ir maitina odą, veiksmingai stabdo senėjimo procesus, stiprina odos audinius, mažina negilias raukšleles, randus ir apsaugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio. 

Argano aliejus naudojamas:

- odos priežiūrai, kaip maitinanti ir drėkinanti priemonė;
- itin tinkamas sausos, brandžios, vystančios odos priežiūrai;
- kaip priemonė nuo jaunatvinių spuogų, infekcinių bėrimų;
- akių ir veido makiažo valymui;
- plaukų maitinimui, stiprinimui (plaukų kaukės – aliejumi tepami plaukai nuo šaknų iki galiukų, arba kaip aliejus išsausėjusiems plaukų galiukams);
- lūžinėjančių nagų stiprinimui;
- kaip masažo aliejus. Ypatingai tinkamas atliekant veido masažą;
- tepant kūną nėštumo laikotarpiu, padeda išvengti strijų susidarymo;
- padeda išblukinti jau susidariusias strijas;
- mažinti randams atsiradusiems nuo spuogų, vėjaraupių, nudegimų ir kt.
- kaip priemonė gydant saulės nudegimus;
- vyrams vietoje losjono po skutimosi.
 
 
Taip pat Argano aliejus naudojamas grynas, vietoje kremo, arba galima įmaišyti šio aliejaus į dieninį ar naktinį kremą. Jis labai lengvai įsigeria į odą. Taip pat Argano aliejų galima maišyti su kitais augaliniais aliejais.

Video apie Argano aliejų rusų kalba: 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 balsai (-ų))